Erre lesz szükséged
110g | teljeskiőrlésű liszt |
80g | finomliszt |
fél | teáskanál sütőpor |
1 | teáskanál őrölt fahéj |
negyed | teáskanál őrölt szerencsendió |
negyed | teáskanál só |
2 | teáskanál puha vaj |
60ml | repceolaj |
55g | nádcukor |
3 | evőkanál kristálycukor |
1 | tojás |
125g | Hamánek alma-répa püré |
1 | teáskanál vaníliakivonat |
fél | bögre zabpehely |
fél | bögre gabonapehely |
1/3 | bögre szárított vörösáfonya |
1/3 | bögre durvára tört dió |
Lépésről lépésre
Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra. Keverjük össze a liszteket, sütőport, fahéjat, szerencsendiót és sót. A vajat keverjük habosra az olajjal és a cukorral. Adjuk hozzá a tojásokat, a pürét és a vaníliakivonatot, és keverjük még kb. fél percig. Ehhez adjuk hozzá a lisztes keveréket, és keverjük további fél percig. Óvatosan forgassuk bele a gabonapelyheket, vörösáfonyát és diót. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire kanállal halmozzunk kis adagokat a tésztából, elegendő helyet hagyva közöttük. Kezünket bevizezve simítsuk el a kis halmokat kb. 6 mm vastagságúra. Süssük a kekszeket 12 percig, hogy átsüljenek, de még puhák maradjanak.Merre tovább