Erre lesz szükséged

110g teljeskiőrlésű liszt
80g finomliszt
fél teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
negyed teáskanál őrölt szerencsendió
negyed teáskanál só
2 teáskanál puha vaj
60ml repceolaj
55g nádcukor
3 evőkanál kristálycukor
1 tojás
125g Hamánek alma-répa püré
1 teáskanál vaníliakivonat
fél bögre zabpehely
fél bögre gabonapehely
1/3 bögre szárított vörösáfonya
1/3 bögre durvára tört dió

Lépésről lépésre

Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra. Keverjük össze a liszteket, sütőport, fahéjat, szerencsendiót és sót. A vajat keverjük habosra az olajjal és a cukorral. Adjuk hozzá a tojásokat, a pürét és a vaníliakivonatot, és keverjük még kb. fél percig. Ehhez adjuk hozzá a lisztes keveréket, és keverjük további fél percig. Óvatosan forgassuk bele a gabonapelyheket, vörösáfonyát és diót. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire kanállal halmozzunk kis adagokat a tésztából, elegendő helyet hagyva közöttük. Kezünket bevizezve simítsuk el a kis halmokat kb. 6 mm vastagságúra. Süssük a kekszeket 12 percig, hogy átsüljenek, de még puhák maradjanak.
Mentés pdf-be Nyomtatás