Erre lesz szükséged
| 110g | teljeskiőrlésű liszt |
| 80g | finomliszt |
| fél | teáskanál sütőpor |
| 1 | teáskanál őrölt fahéj |
| negyed | teáskanál őrölt szerencsendió |
| negyed | teáskanál só |
| 2 | teáskanál puha vaj |
| 60ml | repceolaj |
| 55g | nádcukor |
| 3 | evőkanál kristálycukor |
| 1 | tojás |
| 125g | Hamánek alma-répa püré |
| 1 | teáskanál vaníliakivonat |
| fél | bögre zabpehely |
| fél | bögre gabonapehely |
| 1/3 | bögre szárított vörösáfonya |
| 1/3 | bögre durvára tört dió |
Lépésről lépésre
Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra. Keverjük össze a liszteket, sütőport, fahéjat, szerencsendiót és sót. A vajat keverjük habosra az olajjal és a cukorral. Adjuk hozzá a tojásokat, a pürét és a vaníliakivonatot, és keverjük még kb. fél percig. Ehhez adjuk hozzá a lisztes keveréket, és keverjük további fél percig. Óvatosan forgassuk bele a gabonapelyheket, vörösáfonyát és diót. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire kanállal halmozzunk kis adagokat a tésztából, elegendő helyet hagyva közöttük. Kezünket bevizezve simítsuk el a kis halmokat kb. 6 mm vastagságúra. Süssük a kekszeket 12 percig, hogy átsüljenek, de még puhák maradjanak.Merre tovább